Skindsmedene

Forretningen Skindsmedene, har gennem mere end 40 år forsynet danskerne med langtidsholdbar håndværkprodukter i form af fodtøj, skindjakker, tasker, punge og bælter og er et nulevende eksempel på dette: Ikke en tilbagevenden til ”gamle dage”, men en reaktion mod efterkrigstidens masseproduktion. Især fra 1960'erne. Dette spild, køb-og-smid-væk kultur, og mangel på kvalitet bidrager kolosalt til den globale forurening.

Sansen for det gode håndværk deler den med de japanske håndværkstraditioner, og forretningen har da også meget passende et filial i Ginza, Tokyo, hvor kræsne japanere siden 1987 har kunne købe eller bestille deres varer.

Illustration på forrige side: Skindsmedene: På billedet ses en kopi af en renæssancepung i kernelæder gjort i hånden efter at læderet blev vadformet (gjort vådt og trukket over form) over en skåret træskulptur. Den originale pung udstilles på Nationalmuseet.

Skindsmedene har til huse i Klosterstræde 14, 1157 København K. Læs mere på (hjemmeside kommer dec. 2018)

{{amount}}